Αιμιλία Κτίστη, ΜSc
Λογοθεραπεύτρια - Γλωσσολόγος

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΚΤΙΣΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ

Λογοθεραπεύτρια - Γλωσσολόγος, MSc

Ονομάζομαι Κτίστη Αιμιλία και διευθύνω το Κέντρο Λογοθεραπείας & Ειδικών Θεραπειών ‘Λόγος & Έργο Ψυχής’ από το 2015. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά, την Ελευθερία και τον Φίλιππο.

Είμαι απόφοιτος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου εισήχθηκα με πανελλήνιες εξετάσεις και φοίτησα με υποτροφία. Ολοκλήρωσα τις τετραετείς σπουδές μου στη Λογοθεραπεία στο ΑΤΕΙ Πατρών, έπειτα από επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος MSc in Health Management από το  Università Telematica Internazionale UNINETTUNO, στη Ρώμη. Παρακολούθησα το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (Διάρκειας 60 ωρών), που διοργανώθηκε από την Παιδοψυχιατρική Κλινική και την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είμαι Καθηγήτρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών, όπου διδάσκω το μάθημα της Δυσφαγίας στους τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος της Λογοθεραπείας.  Έχω ειδικευθεί στις Διαταραχές Σίτισης & Κατάποσης στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και στο Κέντρο Φωνής & Κατάποσης Αθηνών.

Εργάζομαι ως λογοθεραπεύτρια παιδιών & ενηλίκων από το 2010 σε Ιδιωτικά Κέντρα Ειδικών Θεραπειών και έχω εργασθεί στο Κ.Ψ.Υ. Κερατσινίου – Δραπετσώνας του Νοσοκομείου Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) και έχω ειδικευθεί σε σημαντικές θεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές, όπως το DIR- Floortime, Cygnet Core Programme, TEACCH, PECS, Νευρομυϊκή Ηλεκτρική Διέγερση NMES, Κοινωνικές Ιστορίες & Comic Strips, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, και Feeding Therapy.

Έχω συμμετάσχει σε ερευνητικές μελέτες και προγράμματα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Έχω ανακοινώσεις σε αρκετά Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια Παιδιατρικής, Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής.

ΚΤΙΣΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ

Λογοθεραπεύτρια - Γλωσσολόγος, MSc
ΣΠΟΥΔΕΣ
 • 2017 – Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (Διάρκειας 60 ωρών), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • 2015 – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα – ΜSc in Health Management, Università Telematica Internazionale UNINETTUNO, Rome
 • 2008 – Πτυχίο Λογοθεραπείας, ΑΤΕΙ Πατρών
 • 2003 – Πτυχίο Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 • 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού (1-3/11/2019, Αθήνα)
  “Το προφίλ της στοματοφαρυγγικής δυσφαγίας οκτώ παιδιών με Σύνδρομο RETT”
 • 1ο Διεπιστημονικό Συνέδριο Ειδικής Αγωγής & Ειδικών Θεραπειών (5-6/05/2018, Αθήνα)
  Δυσφαγία παιδιών με Σύνδρομο RETT
 • 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής (25-26/11/2017, Αθήνα)
  Οι Διαταραχές Σίτισης & Κατάποσης παιδιών με Σύνδρομο RETT: Μελέτη δύο περιπτώσεων
 • 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας (10-12/11/2017, Ιωάννινα)
  Οι επιπτώσεις της Καθυστερημένης Ακουστικής Ανατροφοδότησης, στο ρυθμό ομιλίας και την καταληπτότητα ασθενών με Νόσο του Πάρκινσον
 • IALP Child Language Committee Composium (26-27/06/2015)
  Developing augmentative and alternative communication skills in children with Rett Syndrome
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

Παράλληλα με την επαγγελματική μου πορεία έχω παρακολουθήσει εξειδικευμένα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια.

 • DIR – Floortime (Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, 2019)
 • CYGNET Core Programme (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών, 2018)
 • Μουσικοκινητική & Ψυχοκινητική Αγωγή (ΕΚΠΑ, 2017)
 • Κοινωνικές Ιστορίες & Συζήτηση με Comic Strips (Catherine Faherty 2015)
 • Δομημένη εκπαίδευση TEACCH (Catherine Faherty 2015)
 • Νευρομυϊκή Ηλεκτρική Διέγερση (NMES) – Σίτιση & Κατάποση (Barrera & Biber 2015)
 • Εισαγωγή στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Σ. Αλεξάνδρου 2014)
 • Voicecraft – Α΄ Επίπεδο (Ε. Κουτσουμπάκη 2014)
 • Boston Diagnostic Aphasia Examination – Ασθενείς με Αφασία (Λ. Μεσσήνης 2014)
 • Feeding Therapy: A Sensory-Motor Approach, (Lori Overland, 2014)
 • PECS: Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (A. Πλέσσα, 2012)

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η ομάδα του Κέντρου μας στελεχώνεται από Ειδικούς με Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ΚΟΡΑΚΑ ΜΑΡΙΑ

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Κορακά Μαρία είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει δύο εγγόνια. Ειδικεύτηκε μεταξύ άλλων, στην Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας και στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Έχει εκπαιδευθεί στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτών – Συντονιστών Σχολών Γονέων, καθώς και στο Marte Meo Practioner. Τέλος, έχει εκπαιδευθεί στην Χορήγηση και Βαθμολόγηση των Διαγνωστικών Δοκιμασιών : Thematic Apperception Test (TAT), Minnesota Multiphasic Personality Inventory (MMPI) και των Δοκιμασιών Νοημοσύνης : WAIS και WISC.

ΘΩΜΑΪΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Κλινική Ψυχολόγος, MSc

Η Θωμαΐδη Κατερίνα είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι (Université Paris V René Descartes), με δυο Μεταπτυχιακές Ειδικεύσεις στην Κλινική ψυχολογία (Master Professionnel de Psychologie Clinique et Psychopathologie) και την Ψυχοπαθολογια (Master Recherche de Psychopathologie).

Εκπαιδεύτηκε στις Προβολικές Δοκιμασίες (Rorshach,Tat) στο Πανεπιστήμιο René Descartes. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Προγράμματος Ψυχοεκπαίδευσης & Υποστήριξης Γονέων παιδιών με Αυτισμό «CYGNET».

ΜΑΡΓΕΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Λογοθεραπεύτρια

Η Μαργέτη Στεφανία είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου και μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με παιδιά που παρουσιάζουν Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές. Έχει μετεκπαιδευθεί σε διάφορες θεραπευτικές μεθόδους: Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς – ΑΒΑ, Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH, The Greenspan Floortime Approach και στην μέθοδο εναλλακτικής επικοινωνίας PECS.

Τέλος, έχει ειδικευθεί στην χρήση του παιχνιδιού και των παραμυθιών ως θεραπευτικά εργαλεία για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

ΛΕΒΑΝΤΗ ΙΩΣΗΦΙΝΑ

Λογοθεραπεύτρια

H Λεβαντή Ιωσηφίνα είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Queen Margaret University Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Έχει ειδικευθεί στις πιο σημαντικές θεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές:  Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς – ABA, Δομημένη Εκπαίδευση TEACCH,  The Greenspan Floortime Approach και στις μεθόδους εναλλακτικής επικοινωνίας PECS & MAKATON.

Έχει παρακολουθήσει το Oral Placement Therapy – Στοματοπροσωπική Θεραπεία και τα SIMATA για την αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία.

Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στην Προσέγγιση Palin PCI για τον παιδικό τραυλισμό και έχει παρακολουθήσει μαθήματα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

ΠΛΑΤΑΝΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Εργοθεραπεύτρια

Η Πλατανίτη Ειρήνη είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει εκπαιδευτεί στην μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και στην Κούνια ως μέσο θεραπείας στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση.

Εξειδικεύθηκε στην Μέθοδο Sherborne, στην Δέσμη Αξιολόγησης BOT-2 για την κινητική επάρκεια και  στις βασικές αρχές και τεχνικές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς – ABA.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων για την όραση, τις μαθησιακές δυσκολίες, την δυσπραξία και την ζωγραφική ως θεραπευτικό μέσο στην εργοθεραπεία.

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Θέμελη Βασιλική, Παιδοψυχίατρος

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Κέντρο Λόγος & Έργο Ψυχής είναι ένα σύγχρονο Επιστημονικό Κέντρο Λογοθεραπείας & Ειδικών Θεραπειών που παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σε ολόκληρη την οικογένεια. Στελεχώνεται από άρτια καταρτισμένους θεραπευτές με πολυετή κλινική εμπειρία, που θέτουν ως στόχο την πρόληψη, αξιολόγηση, διάγνωση και ολιστική θεραπεία. Παρέχουμε εξατομικευμένα ή ομαδικά θεραπευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε ατόμου με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες του.

Παρέχουμε θεραπευτικές υπηρεσίες σε ένα μεγάλο εύρος περιπτώσεων:

 • Διαταραχές Λόγου & Ομιλίας
 • Διαταραχές Ροής της Ομιλίας (Τραυλισμός, Ταχυλαλία)
 • Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητα
 • Εξελικτικές Αναπτυξιακές Διαταραχές (Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή- Αυτισμός, Σύνδρομα)
 • Διαταραχές Σίτισης & Κατάποσης
 • Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες
 • Διαταραχές Αδρής και Λεπτής Κινητικότητας, Αυτοεξυπηρέτησης και Γραφοκινητικής Ικανότητας
 • Διαταραχές Συμπεριφοράς
 • Διαταραχές Φωνής (Οζίδια, Πολύποδας, Κακή/ Μη Λειτουργική Χρήση Φωνής)
 • Εξελικτικές Αναπτυξιακές Διαταραχές (Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή- Αυτισμός, Σύνδρομα)
 • Επίκτητες Νευρολογικές Διαταραχές (Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις,
  Νόσος του Πάρκινσον, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας)
 • Συναισθηματικές Διαταραχές
 •  Συμβουλευτική Υποστήριξη Εφήβων και Γονέων

Για πληροφορίες σχετικά με τα προγραμμάτα και τις υπηρεσίες μας επικοινωνείστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή κάντε κλικ στο κουμπί ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ