Αιμιλία Κτίστη, ΜSc
Λογοθεραπεύτρια - Γλωσσολόγος

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Στο Κέντρο μας δίνεται η δυνατότητα Συμβουλευτικής Γονέων, καθώς η συνεργασία και η συμβολή των γονέων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του παιδιού είναι αναγκαία για την θεραπευτική εξέλιξη του παιδιού και του εφήβου. Ο Ψυχολόγος δίνει συγκεκριμένες οδηγίες στην οικογένεια, για την εδραίωση και γενίκευση ορισμένων δεξιοτήτων στο φυσικό περιβάλλον του παιδιού και τη διαχείριση συμπεριφορών στην καθημερινότητά του.

Επίσης, παρέχεται Συμβουλευτική Υποστήριξη σε Έφηβους με Δυσκολίες Κοινωνικοποίησης και Συμπεριφοράς, ΔΕΠ-Υ, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Τραυλισμό, για τη διαχείριση των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς. Οι συνεδρίες συμβουλευτικής στοχεύουν στην βελτίωση  της επικοινωνίας με την οικογένεια, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του εφήβου, στη μείωση και διαχείριση του άγχους, στην ενίσχυση της συναισθηματικής κατανόησης και έκφρασης και στη δημιουργία αμοιβαίων και σταθερών σχέσεων με τους συνομήλικους.

Για πληροφορίες σχετικά με τα προγραμμάτα και τις υπηρεσίες μας επικοινωνείστε μαζί μας τηλεφωνικώς ή κάντε κλικ στο κουμπί ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ